top of page

Je huis mee naar werk nemen

Ik hoor regelmatig van cliënten, jong en oud, dat ze steeds hun werk of school mee naar huis nemen en het niet los kunnen laten. Met regelmaat wordt de werkgever of school aangewezen als verantwoordelijke die teveel hooi op je vork duwt. En dat kan zomaar heel machteloos en vermoeiend voelen.

Eenmaal thuis gaan we ons ventileren of juist niets bespreken om vervolgens onzelf af te leiden van werkgedachten en netflixen en gamen we er op los. Wanneer we dit doen om niet met werk of school bezig te zijn, zijn we onbewust dus eigenlijk juist met werk en school bezig.

De werkgedachte vermijden krijgt alle aandacht. Dit levert ook geen energie op, we staan de volgende dag weer niet opgeladen op en beginnen de dag alweer met een vermoeid gevoel. Waardoor de rest van de dag zwaar voelt, we thuis weer niet aan werk willen denken etc. Zie jij het patroon?


We nemen niet alleen werk of school mee naar huis, we nemen ook thuis mee naar werk of school. Is het thuis prettig en laden we lekker op, dan zal thuis je minder bezighouden op je werk waardoor je op werk of school minder snel ‘vol’ zit. We staan ook veel meer voldaan op wat veel effect heeft op je houding en gedrag. En daar reageert je omgeving dan weer positief op. Meer rust en betere prestaties.


Stel je voor dat je thuis goed je grenzen aan kan geven, je energie en eigenwaarde weet te halen, misschien kan je dat dan op je werk en op school ook.

Jij hebt immers zelf de hooivork vast.

Dit patroon doorbreken blijk nog niet zo makkelijk te zijn voor iedereen en vaak kun je dit niet alleen. We doen dit veelal onbewust. Maar het kan wél!


Herken je jezelf of iemand uit je omgeving in dit stuk? Neem eens contact op!

Een mooie stap uit je patroon, toch?

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page