top of page
1.png

Slimmer kijken naar ADHD en ADD

ADHD coaching door ADHD breinen

Wie zijn Wij?

Wat is ADHD Masters?

Wij zijn een coach/trainers collectief, gespecialiseerd in ADHD. Allemaal gecertificeerd en een hoop levenservaring met ADHD en ADD. Het doel is kwalitatief goede coaching en training te bieden aan iedereen met ADHD gerelateerde problemem. 

Ontstaan

ADHD Masters is opgericht door Bas den Blaauwen op 1 januari 2023. Jarenlang heeft hij een drukbezochte coachpraktijk gehad in Berkel en Rodenrijs genaamd PuurBlaauw waar hij zo'n 35 coachee's per week ontving. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot een groter geheel, waar wij ook mensen buiten Nederland coacht. Nadat er meerdere coaches zich aan wilden sluiten besloten we de naam te veranderen naar ADHD Masters.

Nu zijn we snel aan het uitbreiden en we zijn er natuurlijk ontzettend blij mee dat we zoveel mensen met ADHD mogen helpen naar meer rust in het hoofd.

ADHD masters is dus een relatief jong ADHD coachbedrijf en is ontzettend snel gegroeid. Steeds meer coaches sluiten zich aan bij de visie en werkwijze van ADHD Masters.

We hebben de meeste bekendheid gekregen door onze podcast 'Wat nou ADHD?!' Waar we iedere aflevering weer een flink blik kennis opentrekken om jou inzichten te geven over jezelf en ADHD.  Dat doen we natuurlijk super gestructureerd en alles gaat altijd helemaal volgens planning. Ahum... Inmiddels hebben we meer dan 15.000 vaste luisteraars die met pen en papier meeschrijven met deze inhoudelijk sterke podcast. Ze komen zelfs naar Zweden voor live sessies met Bas. Hier een voorproefje van de podcast: 

Wat nou ADHD?! - Het is een podcast

ADHD coaches Bas en marjolein hebben het over ADHD en Emoties. En specifiek over welke emotie waar voor dient. Zodat jij ze kan gaan gebruiken in plaats van vermijden.

Pak je pen en papier er maar bij, want je krijgt tools voor het leven!

Visie in het kort

Er is geen enkel onderzoek dat uitwijst dat ADHD of ADD genetisch is. Dit is een aanname in de wetenschap omdat men het terug ziet komen in de familielijn. Inmiddels zijn er veel meer onderzoeken geweest en is er al zoveel meer duidelijk, echter blijft het in de moderne psychologie nogal achterwege om een andere aanpak te gebruiken die beter aansluit bij wat er al bekend is. 

Wij weten dat ADHD gedrag niet een oorzaak is, maar een gevolg. Een gevolg van een zenuwstelsel dat al veel te lang onder spanning staat. Daar kan je mee geboren worden of later in je leven steeds meer last van krijgen. Niet dat dit het leuker maakt, maar door zo te denken kijken we dieper en werken we bij de kern waar die spanning zit. Daar waar ADHD gedrag dus eigenlijk ontstaat. Het resulteert in meer rust in hoofd en lijf, nieuwe breinpaadjes en het weer beter functioneren van de pre-frontale cortex, je bewuste brein.  Waardoor je jezelf o.a. beter kunt focussen, meer zelfvertrouwen krijgt en makkelijker op gang komt. Oftewel, de helpende stofjes mogen weer lekker goed stromen in je brein en jij voelt je fijn:). De resultaten spreken voor zich!

 

Neuroplasticiteit

We weten ook dat het brein plastisch is die verbindingen kan maken en herstellen. Dat je brein de fijne stoffen, zoals bijvoorbeeld dopamine en serotonine, die je helpen motiveren en focussen weer beter kan laten stromen. Zodoende ook stress gerelateerde stofjes kan verminderen. Om dat te doen heeft je brein weer nieuwe connecties te maken, waar wij je bij helpen. Dit alles zorgt voor een meer ontspannen zenuwstelsel, vanwaar je gemakkelijker kunt ontdekken wat voor je werkt, gemakkelijker leert, minder vergeet, meer ruimte in je hoofd hebt, je minder afgeleid raakt en je dus veel minder last van ADHD 'gedoe' zal hebben. 

Waarom ADHD Masters?

ADHD coaches

Er zijn veel ADHD coaches in Nederland. Allemaal met een mooi verhaal en de meeste met goede intenties. Wel vinden wij de kwaliteit van de coaching in veel gevallen te wensen over laat. Mede door coaches die andere coaches in marketing begeleiden en er bergen met geld wordt beloofd. Dit gaat ten koste van de kwaliteit en zo wordt ADHD een veel te groot verdienmodel. Wij vinden dat hulp bij mentale klachten toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen.

 

Dit komt ook omdat coaching een 'vrij beroep' is. Iedereen mag zichzelf coach noemen en er zelf invulling aangeven. Zo zien we dat er met ADHD nogal veel aan de 'oppervlakte' wordt gewerkt. Leren plannen, gewoontes aanleren, vertellen hoe het moet. Oftewel aanpassen, aanpassen en nog eens aanpassen. Dat is nou precies wat een vol hoofd in de hand werkt. Wij doen het graag anders om jou écht te kunnen helpen. Juist bij ADD en ADHD heb je stevige, goede ervaren coaches nodig en dat is waar wij voor staan. Wij houden elkaar scherp en werken daar waar het volle hoofd ontstaat. Zodat jij je beter kunt voelen.

Wat als je voor ADHD Masters kiest?

Wanneer je coaching of een training volgd bij ADHD Masters:

  • Je krijgt professionele kwaliteit-coaching, op maat voor jou. 

  • Je werkt met een moderne visie op ADHD, welke bewezen is te werken.

  • Jij bent eigenaar van je proces. Je krijgt/ontdekt handvaten en we werken naar jouw doelen, of we ontdekken die. 

  • We hebben geen verwachtingen of oordelen, We leggen je dus niets op. De vooruitgang komt vanzelf.

  • We kijken voorbij labels en werken dieper dan de gedragslaag. Blijvende oplossingen dus.

  • We gaan voor een lange termijn effect. Jij leert jezelf ook te helpen.

  • Je krijgt meer autonomie, bewustzijn en zelfvertrouwen

  • We zijn open, eerlijk, rechtvaardig en geven je alle vrijheid in je ontwikkeling.

  • Je probleem is nooit te groot of te klein.

  • Er is altijd wel iemand in ons team die past bij jou

Even voorstellen

Maak kennis met iedereen bij ADHD Masters. Wist je dat iedereen hier een neurodivirgent brein heeft? 

bottom of page