top of page
Bas20230619-11.jpg

ADHD  Coach, Spreker, Trainer & Oprichter

Bas den Blaauwen

Coach locaties:

Sunne, Zweden (provincie Värmland)

Trainingen:

ADHD Practitioner

Neurodiversiteit

Masterclasses

Online trainingen

Coacht in:

Nederlands, Engels

ADHD Coach en trainer

'Voor mij is het niet persé belangrijk of je wel of geen medicatie gebruikt of een diagnose hebt. Ik vind het allerbelangrijkst dat je gaat doen wat voor je werkt. Niet voor je buurman, leraar of ouders. Wat werkt voor jou!''

Vroeger was ik het afwezige jongetje in de klas. Nooit mijn werk af, altijd in mijn hoofd. Op latere leeftijd wist ik eigenlijk nooit wat wilde en deed ik maar wat er van mij werd verwacht. Een vervolgopleiding, die ik niet af maakte, gaan werken, waar ik de motivatie verloor en in de tussentijd thuis niets uit mijn hand kreeg.

Toen ik op 24 jarige leeftijd de ADHD diagnose kreeg was dat een enorme opluchting. Eindelijk even het gevoel dat het niet allemaal mijn schuld was en er aanwijsbaar iets aan de hand is waar een oplossing voor was. 

Ik begon aan de medicatie en ook dit was een verademing. Ik kreeg dingen voor elkaar, en ik bleek ook nog eens niet zo dom te zijn als ik dacht. Ik deed al mijn taakjes dag en nacht. soms werd ik midden ind e nacht wakker dat ik een taakje was vergeten en zo kwam het voor dat ik midden in de nacht nog even de kattenbak ging verschonen. 

Kan je het je voorstellen?

Je zou kunnen zeggen dat ik van het ene uiterste naar het andere ging. Mijn omgeving werd gek van mij, nu niet omdat ik niets deed, maar juist omdat teveel deed. Was het nu weer niet goed? 

Nadat ik binnen de organisatie waar ik werken ben opgeklommen tot het punt waar ik net meer verder kon groeien. besloot ik met de medicatie te stoppen. Ik wilde niet afhankelijk zijn. Ik kreeg mezelf met moeite naar mijn werk gesleept en eigenlijk kon het me allemaal niet meer schelen. Ik besefte me dat dit werk niet bij me paste, ikw as he steeds aan het aanpassen geweest. Ik zocht iets wat wél bij mij paste en heb de stap genomen om hulp in te roepen van een coach. Vrij snel had ik een richting. Dit is wat ik wil doen! ik voelde het in al mijn vezels en voor het eerst kwam ik in aanraking met deze kant van mij. De kant die wél een richting had. Kno[pen werden doorgehakt, schouders gingen eronder en binnen no-time had ik een baan die bij mij paste en regelde ik alles wat daar voor nodig was. Obstakels werden overwonnen en ik sliep als een roos. 

Dit was een deel van de potentie die ik in mij had en eindelijk naar boven kwam. Ik kreeg in de loop der tijd steeds meer vraagtekens bij ADHD, niet dat ik het wilde weerleggen of wantrouwde, maar alke keer als ik mij er in verdiepte kwamen er meer vragen dan antwoorden. Vele cursussen en opleidingen in persoonlijke groei later, leerde ik over het autonome zenuwstelsel. Alles viel ineens op zijn plaats. 

Alle gedachteloopjes, vervelende gedragingen, afleidingen hoe gek ook, bleken uit dit autonome zenuwstelsel te komen. Dit gaf mij stof tot nadenken en een snellere, diepere manier van coachen. 

Nadat ik mijn eerste coachpraktijk startte, genaamd PuurBlaauw in Berkel en Rodenrijs, ging het als een lopend vuurtje en had ik al snel wachtlijsten. Ongelofelijk gaaf om zoveel mensen te mogen helpen met ADHD. 

 

Voor mij is het niet persé belangrijk of je wel of geen medicatie gebruikt of een diagnose hebt. Ik vind het allerbelangrijkst dat je gaat doen wat voor je werkt. Niet voor je buurman, leraar of ouders. Wat werkt voor jou!

En dat kan afwijken van de norm. Dat afwijken van de mainstream gedachte over hoe je met ADHD om moet gaan. Want ADHD gedrag en de oorzaken er van zijn heel verschillend en persoonlijk. Daar kan je niet één oplossing voor bedenken. Net zoals dat medicatie voor mij persoonlijk ook geen pretje was uiteindelijk.

 

Ontdekken wat voor je werkt en wat je werkelijk nodig hebt, is nog niet zo makkelijk om zelf te doen. Daar heb je meestal anderen voor nodig. Mijn medecoaches en ik, zijn graag dat stuk gereedschap voor jou om je te helpen jezelf beter te leren kennen, je doelen te behalen en je te trainen dit zelf ook te kunnen. 

Mijn stijl is vlot en praktisch en ik gebruik graag een opbouw tijdens meerdere sessies. Tijdens eens sessie bij mij kan je psycho educatie verwachten, op een manier die aansluit bij jouw leerstijlen. Ook is het niet gek, als ik tijdens de sessies wat deel over wat ik opmerk aan je, want weleens een stukje 'blauwdruk' zou kunnen zijn. We werken ook op een niveau dat invloed heeft op de spanning van je autonome zenuwstelsel. Waardoor je minder ADHD - gedoe zal ervaren. 

Wanneer jij jezelf leert kennen en met je gevoel om kan gaan, kun je makkelijker bendeken wat voor je werkt. Dan heb je meer richting en motivatie. Dat betekent minder aanpassen en kost dus minder energie, die je terug ziet in het resultaat van de dingen die je doet. En dat zorgt dan weer voor een positief gevoel over wat je doet en jezelf.

 

Wil je meer weten over mij of over mijn visie op ADHD? Lees de blogs of lees mijn artikelen voor Brainz magazine.

 

Extra specialisaties
Bas20230619-11.jpg

-ADHD coach voor coaches

-NLP

-Body & Mind 

-Keuzes maken

-Motivatie

-Emoties & stemming

-Mannen

-Modelleren

BRAINZ BADGE HIGH RES.png
Vrouw met peddel

"Na al die jaren van labels, medicatie en plannen om me te veranderen, zag Bas mij voor het eerst écht. Hij zag in de kennismaking al rode draden in mijn klachten, benoemde ze, zette mij aan het werk en na 8 sessies was ik van de meeste klachten af. Nu ben ik medicatie aan het afbouwen en gaat heel goed!''

- Sabine

bottom of page