top of page
ADHD coach Bas den Blaauwen bij ADHD masters

ADHD  Coach, Trainer & Oprichter

Bas den Blaauwen

Coach locaties:

Sunne, Zweden (provincie Värmland) & online

Trainingen:

ADHD Practitioner

Neurodiversiteit

Masterclasses

Online trainingen

Over ADHD coach Bas

Leuk dat je kijkt op mijn persoonlijke pagina. Ik zal mij even voorstellen:

Mijn naam is Bas den Blaauwen, 37 jaar, getrouwd, vader van 2 dochters en fulltime bezig met ADHD.

in 2022 besloten mijn vrouw en ik naar Zweden te verhuizen, daar wonen we met veel plezier.

Je kan mij kennen van de podcasts 'Wat nou ADHD?!' en 'De Hersenbrekers Podcast'

Ik was 24 toen ik de diagnose kreeg ADHD type 3. Ik kon van niets doen op de bank en niets voor elkaar krijgen, omslaan naar hevige stress, hard rennen en vooral veel te veel willen doen. 

Er viel er een last van mijn schouders. De erkenning alleen was al even heel fijn. Want ik heb behoorlijk wat strubbelingen gehad met mijn ADHD stuk. 

Natuurlijk zocht ik verder geen hulp, want ik vond dat ik het zelf moest oplossen en tegelijk was ik ook een beetje angstig voor hulpverlening met ADHD. Omdat ik dan allemaal dingen moest gaan doen en mijn hoofd was al zo vol. Ook zag ik enorm op tegen het emotionele stuk. Als ik ook maar enigszins kon vermijden dat ik hulp zou inschakelen dan deed ik dat.

Keerpunt

Nadat ik opgeklommen was in de organisatie waar ik werkte stopte ik met medicatie en merkte ik pas hoe veel anders ik was zonder. Ik ben niet graag afhankelijk en besloot te stoppen. Na drie weken besloot mijn manager mij te degraderen. Dat was voor mij op dat moment verschrikkelijk en uiteindelijk bleek dit de juiste zet te zijn. Want dit gaf mij eindelijk die schop onder mijn kont om hulp te zoeken in de richting waar ik het nodig had. Ik heb een ADHD coach gevonden die mij kon helpen. Niet met met wat ik allemaal anders zou moeten doen, maar juist met richting, wie ik ben en hoe ik werk. Dit heeft een enorm effect gehad en gemaakt dat ik in korte tijd de opleiding ADHD coach kon doen en een praktijk kon starten. Die heette PuurBlaauw in Berkel en Rodenrijs. 

(De locatie is er nog, de naam ik nu veranderd naar ADHD Masters.)

Onderzoek & samenwerking - wat is ADHD?

Ik vind het leuk om onderzoek te doen en samen te werken met anderen. Zo werk ik niet alleen samen met coaches maar ook met GZ-psychologen. Dit zijn 2 werelden die nog veel van elkaar kunnen leren. Zodoende heb ik psychologen gecoacht en hebben psychologen mij onderzocht. 

Na een paar jaar van zelfonderzoek, opleidingen op het gebied van zelfontwikkeling heb ik nog eens een ADHD test gedaan bij een psycholoog. Daar kwam ik uit de verf als 'gemiddeld' en zou ik geen ADHD diagnose meer krijgen. Dit heeft mij aan het denken gezet. Wat is dan ADHD? en wat zijn effectievere methoden om ADHD aan te pakken?  Uiteindelijk heb ik het buiten het reguliere ADHD circuit gezocht. Er blijkt al zo veel meer kennis en kunde bekend te zijn over het brein dan er nu wordt gebruikt in de huidige psychologie. Daar maak ik gebruik van om zoveel mogelijk mensen te helpen met ADHD van alle types.

Hoe coach ik?

Mijn stijl is vlot en praktisch en ik gebruik graag een opbouw tijdens meerdere sessies als de klachten wat vaag zijn.  Samen peuteren we jouw brein dan weer los zodat het open komt te staan voor nieuwe, helpende inzichten en tools. Tijdens een sessie bij mij kan je psycho-educatie verwachten, op een manier die aansluit bij jouw leerstijlen, die we al snel ontdekken. Doormiddel van oefeningen en praktische toepassingen kan jij je brein leren helpen en trainen zodat hij jou weer helpt. 

Voor mij is het dan ook niet belangrijk of je wel of geen medicatie gebruikt of een diagnose hebt. We kunnen gewoon aan de slag. Ik vind het allerbelangrijkst dat je gaat doen wat voor je werkt. Niet voor je buurman, leraar of ouders. Wat werkt voor jou! En om dat uit te vinden gaan we ook uitvinden hoe jij werkt vanbinnen. 

Ontdekken wat voor je werkt en wat je werkelijk nodig hebt, is nog niet zo makkelijk om zelf te doen. Daar heb je meestal anderen voor nodig. Ik heb het 24 jaar zonder succes geprobeerd zelf te doen. Mijn medecoaches en ik, zijn graag dat stuk gereedschap voor jou om je te helpen jezelf beter te leren kennen, de dopamine weer te laten stromen, je doelen te behalen, bepalen en je te trainen dit zelf ook te kunnen. 

Wil je meer weten over mij? Of wil je weten of ik je kan helpen met waar jij tegenaan loopt met ADHD?

Ik maak graag eens kennis met je! 

Extra specialisaties
ADHD coach bas den Blaauwen bij ADHD Masters

-Coaches coachen

-Leerstijlen achterhalen

-ADHD & Studie

-ADHD & Werk

-NLP

-Mindset

-Keuzes maken

-Motivatie

-Emoties & stemming

-Modelleren

-Groepscoaching

-Leiderschapscoaching

-Teamtrainingen

ADHD coach bas den Blaauwen schrijft artikelen voor brainz magazine

Maak kennis / plan een intake

Ga voor meer rust in je hoofd en neem hier contact op met deze ervaren ADHD coach. 

Bedankt voor de inzending!

Deze ADHD coach neemt binnenkort contact met je op!

Sabine peddel

"Na al die jaren van labels, medicatie en plannen om me te veranderen, zag Bas mij voor het eerst écht. Hij zag in de kennismaking al rode draden in mijn klachten, benoemde ze, zette mij aan het werk en na 8 sessies was ik van de meeste klachten af. Nu ben ik medicatie aan het afbouwen en gaat heel goed!''

- Sabine

bottom of page